recenseramera.blogg.se

Recenseramera är en blogg där jag amatörsmässigt och sporadiskt uppdaterar recensioner angående kultur i olika former, böcker, filmer, teatrar&dansshower jag har varit på och medföljande betyg.

Ny tjej som för de flesta inte är så ny

Kategori: Tv

Enligt IMDB:s (Internet movie database) kuriosa om denna tv-serie från 2011 så nämns björnar i varje avsnitt och jag har visserligen tänkt någon gång att de nämner björnar ofta, men inte skulle jag ha gissat på att det är i varje avsnitt. Man kan tro att det handlar om ett program för jaktintresserade, men, "New girl" hamnar snarare i domänen romans och komik (men, lyckas ändock bänka både karlakarlen och feministen). 
Ska föreställa Jess  :)

Jess (spelad av charmiga Zooey Deschanel, a.k.a. Summer i "500 days of summer" och sångerskan i She&him:http://www.youtube.com/watch?v=FkzRyHa9a6g ) finner sin pojkvän otrogen och bestämmer sig för att söka sig vidare i livet. Desperat och med hjärtesorg flyttar hon in med tre (manliga) rumskamrater stekige Schmidt (skådespelaren Max Greenfield), down-and-out Nick (Jake Johnson) och sportige Winston (Lamorne Morris). 
 
Jag ger New girl fyra vint:a rödmålade stugor av fem möjliga:
 
 
New girl är rapp och rolig i sina repliker och blandar igenkännande karaktärsdrag med mer udda. Man faller gärna och mycket för karaktärerna och myser med nöje  i deras rumskamrat-stämning på vardag som helg. De fällor som New girl ibland öppet går i är att falla i de förutsägbara publikfällorna och det kan bli på gränsen till tjatigt när de nämner en rolig sak flera gånger för man vet att där samlar de in skratten och därmed också publiken, men, får mer en känsla av att det är manusskriptbranschen som ser ut så och vinglar nästan på en femma (självkritisk måste påpekas att det kanske mera beror på att den senaste episoden jag såg var så fruktansvärd spännande också). 
 
Se den - ensam, med familjen, med vännerna. Det här är en serie som passar för alla!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: